Follow me

Wednesday, August 22, 2018

Sigma Brushes Review - What I Got for Joining Sigma Affiliate Program


Hi everybody, welcome back to my blog!
So this is my first post using english, because this post is intended for global readers, so... Sorry if I have some broken english/grammar ><~


Long short story, few days ago I got a SUPER BIG package from Sigma Beauty! They sent me this huge box as a welcome gift since I already joined Sigma Affiliate Program.


When the ‘mas kurir’ sent me this package, I was like... they really gave me this much brushes!? I’m so so excited because this is my first collaboration with a huge brand and I’m big fan of Sigma’s products for years!


Inside the box, I got complete brushes for personal use along with greeting card and catalogue.


The greeting card was hand written , and somehow I prefer this than the printed one :p
Anw, it’s written by my Sigma’s manager, hi Shai !


First, I got the product catalogue. As you can see, they sell not only brushes but also makeup line <3


I got Sigma Brush Cleaning Mat. This.is.so.huge and the quality is so good! It is a silicone mat that helps you to wash your brushes.


The cleaning mat has 7 different textures, designated to every size of brushes. Wash your brushes with this mat and Sigmagic Shampoo or any brush shampoo that you have, and they’ll cleanse your brushes without damaging it.

You can buy this mat for $32 or around 450.000 idr.


To the main part, I got 5 individual brushes. They are most popular and best seller brushes that Sigma have!


What I love about this brand are, all brush are hand-crafted to maintain the quality, they’re cruelty free and they give you free 2 years warranty!


Not to mention that each handle is made with responsibly-sourced, high-resistance wood, layered with 8 coats of primer and paint to guarantee they’re long-lasting. Look that ‘oh-so-expensive’ the handles are! Each handle has Sigma’s logo and brush’s name crafted on it.


First I got Sigma F87 Edge Kabuki Brush. It cost $ 25 or around 425.000 idr in Sephora Indonesia.

The F87 Edge Kabuki is dense, soft and particularly angular o ering edge to edge coverage when applying concealer, foundation or setting powder.


The unique angles allow control and precision for getting into hard to reach areas, and the flat surface is ideal for blending and placing setting powders. Also, it’s great for stamping out your highlight and contour!

You’ll get controlled coverage using the extreme edges and angle of this brush.


Second, is Sigma F80 Flat Kabuki Brush. It is Sigma’s #1 selling brush! Also, it is 2016 Allure Best of Beauty Award Winner.

Flat Kabuki Brush is a dense and flat head brush that can enhance your appearance. With a smooth and oil-resistant brush  texture, this brush can easily buffed foundation or any liquid/cream products to your face.

This brush cost you $25 or around 390.000 idr in Sephora Indonesia.


Third, is Sigma 3DHD Precision Brush. It is dense with a double wedge flat and pointed head.

This patented 3DHD Precision is a multifunctional brush. It was uniquely designed for smaller areas of the face to apply liquid, cream and powder products uniformly on every curve, crease and angle.

You’ll get this brush for $20 or 268.000 idr in Sephora Indonesia.


Fourth, is Sigma E40 Tappered Blending Brush. This cost $17 or 260.000 idr in Sephora Indonesia.

E40 Tappered Blending brush is a soft and fluffy rounded tip brush that specially designed with soft bristles, so it can help you to achieve a soft and blended crease without hurt your eyes.


Last from the individual brushes, I got E06 Winged Liner brush. This cost you $15 or 227.000 idr in Sephora Indonesia.

This is a small, angled shape brush that used to precise control for winged liner. I personally also using this brush to blend under eye eyeshadow.


Second round lol. I also got Sigma Basic Face Kit. It contains 5 classic face brushes you need for foundation, concealer, blush and powder in SigmaTech fibers that won't absorb and waste product.

You can get this kit for $58.1 (worth $117) or around 1.200.000 idr in Sephora Indonesia.


In this kit I got Sigma F30 Large Powder brush. It cost you $30 or 454.000 idr in Sephora Indonesia if you buy it individually.

F30 Large Powder Brush is a makeup that can help you apply all types of powder makeup perfectly, while blending it easily and evenly.
It is a large and soft rounded brush, and your classic must have brush if you want a flawless finishing makeup look!


Next is Sigma F50 Duo Fibre brush. This cost you $27 or 422.000 idr in Sephora Indonesia.

F50 Duo Fibre brush has a soft brush fiber texture that can be used to apply liquid or cream powder. It also can be used to apply blusher perfectly.


For me, this is the first time I found a blush brush that has a lightweight but also dense bristles. Most of my blush brush is lightweight one but has a so-so bristles quality. So thank God I found you, F50 :’)


Third is Sigma F50 Large Angled Contour brush. You’ll get this for $23 or around 354.000 idr in Sephora Indonesia.

It is your everyday classic for bronzer, contour or even blush brush, it sweep color across cheekbones for a natural look.

Sigma F50 has a fluffy, angled brush head. The bristles also is so soft, it won’t hurt your cheeks at all!


For foundation brush, I got Sigma F60. It cost you $22 or 341.000 idr in Sephora Indonesia.

Sigma F60 is great for any cream products such as foundation, primer, moisturizer and more. It has a firm and slightly tapered flat brush and give you a medium to full coverage application.


Last from the kit, this is Sigma F70 Concealer brush. You’ll get this for $14 or around 227.000 in Sephora Indonesia.

The F70 Concealer Brush features a small and slightly tapered flat brush head. Best used with cream or liquid products to conceal imperfection for maximum control and coverage.

They also can reach small areas such as around the nose and eyes perfectly.



After they sent me this much brushes, where should I place it?!

Thankfully, they also icluded Sigma Brush Cup Holder in the package <3



They sell it at $25 or around 406.000 in Sephora Indonesia.

It can keep your brushes organized on your vanity on the go with these 2 sleek storage cups that snap together for 360° protection.



So this is all I got for joining Sigma Affiliate Program. Thankyou so much Sigma!


Also, if you want and curious enought to try one (or all) of them, you can use my promote code : VIRE10 oh their website : HERE . You’ll get extra 10% discount for every product you’ve purchased!


Thanks for reading this long post lol. Hope it helps!

See you on next post, bye!


Xoxo,

Villy


Wednesday, August 8, 2018

Pengalaman Sulam Alis di Blingstudio


Hi semua! Welcome back to my blog :D

Kali ini aku mau bahas tentang pengalamanku sulam alis di Bling Studio nih. Yuk langsung cus aja !


Jadi, beberapa hari yang lalu aku diundang nih untuk mencoba rangkaian treatment di Bling Studio yang berlokasi di Cengkareng, Jakarta Barat. Treatment yang ditawarkan juga ada banyak, yaitu :
-korean lash extension
-russian volume lash extension
-korean lash lift
-k-signature vit c facial treatment
-manicure+gel polish
-sulam alis (microblading / micropowder / misty powder)
-sulam bibir

Dari banyaknya treatment yang ditawarkan, aku pilih sulam alis karena kebetulan banget sulaman aku yang lama sudah hilang :p

Buat yang masih belum tahu apa itu sulam alis, sulam alis merupakan teknik pembentukan alis dengan menanamkan pigmen ke lapisan kedua kulit menggunakan jarum kecil seperti pen. Jadi kurang lebih mirip seperti di-tattoo, hanya saja tinta yang digunakan merupakan tinta herbal dan tidak bersifat permanen (kurang lebih 1-2 tahun).

Di Bling Studio sendiri, mereka menawarkan 3 jenis sulam yaitu :
1. Microblading : sulam menggunakan teknik guratan. Hasilnya natural seperti bulu alis asli.
2. Misty powder : sulam menggunakan teknik totol-totol. Hasilnya akan seperti memakai pensil alis.
3. Micropowder : microblading+misty powder di mix jadi 1.


Interior Studio


Pertama-tama, kita lihat dulu yuk seperti apa bagian dalam studionya. Kalau buat aku sih, interior studio kecantikan seperti ini penting banget karena kalau ‘isinya’ aja gak bikin nyaman, terlihat cantik dan bersih, kita jadi skeptis dong apakah treatment nya bagus.



Seperti yang kalian lihat, bagian dalam dari Bling Studio sangat girly dan serba pink ya. Ruangannya juga bersih dan instragam-able banget <3 Banyak spot-spot untuk foto ootd disini!



Suasana nya juga nyaman banget. Interior seperti ini sih seleraku banget. Pink-putih-coklat jadi satu, rasanya tuh cantik dan manis banget ///v///



Pembagian tempat pun tersusun dengan rapi. Ranjang untuk eyelash extension dan facial berbeda ruangan dengan tempat sulam. Begitu pun dengan nail art, ada corner khusus untuk mereka.


PENGERJAAN SULAM ALIS

Sekarang kita bahas tentang pengalaman sulam alisku ya!

Buat kalian yang sedang baca artikel ini dan bingung, sulam alis tuh sakit gak sih? Disini aku gak mau bohong ya hahaha. Sakit sih ada, tapi sedikitttttttt banget! Dari skala 1-10, I’ll give it 3.
Kalau ditangani oleh artist yang tepat, harusnya proses pengerjaan berlangsung kurang lebih 1 jam dan gak akan sakit banget ya.


Ini adalah foto alisku sebelum disulam. Sebenarnya tuh aku bisa dibilang punya alis yang tebal, udah kayak hutan malah :’D Hanya saja bentuknya cenderung turun.. Jadinya daripada susah-susah membingkai alis setiap hari, mending disulam saja deh karena dari sekian banyak step makeup, yang paling malesin tuh harus gambar alis!


Step pertama adalah alisku dibingkai dulu menggunakan pensil alis. Tujuannya agar aku bisa mengira-ngira nantinya alisku akan jadi setebal apa dan sebagai guide dari si artist juga selama pengerjaan sulamnya..


Selanjutnya adalah proses anestesi. Area alisku diberi semacam gel anestesi, tujuannya biar aku gak kesakitan selama disulam. Proses anestesi ini berlangsung kurang lebih 20 menit.



Nah jika kalian ingin sulam alis juga, pastikan jarum yang digunakan steril dan belum dipakai ya! Disini aku ditunjukkan kalau jarum yang akan digunakan masih disegel dan steril :D

Kenapa pakai 2 jarum? Karena aku memilih teknik micropowder, yaitu microblading + misty powder jadi 1. Jadinya harus pakai 2 jarum deh, karena teknik pengerjaannya beda.


Pertama-tama brow artist nya menyulam dengan teknik microblading terlebih dahulu. Selama pengerjaan sama sekali gak terasa sakit! Sakitnya tuh setelah pengerjaan, saat alisku diberi gel anestesi lagi. Pedes-pedes gimana gitu rasanya :’D

Yes, disini anestesi diaplikasikan 2 kali biar efeknya gak keburu habis sebelum sulaman selesai. Mendingan pedes-pedes dikit kan, daripada harus nahan sakit kalau efek anestesinya hilang hahaha.



Tadaa! Inilah alisku setelah selesai dikerjakan. Puas banget deh!

Awalnya alis memang akan terlihat mirip Sinchan, karena tintanya belum peeled off. Proses peel off sendiri kurang lebih seminggu. Selama seminggu itu alis tidak boleh terkena air ya. Jadi pintar pintarlah nutupin alis selama mandi :’)


PROSES PEEL OFF



Selama proses peel off, alis kalian juga akan mulai terasa gatal di hari 3-5 karena luka bekas sulamannya mulai terkelupas. Biar gak terlalu gatal, aku rajin pakai krim yang diberikan oleh artist nya.

Selain itu, jika ada luka yang mulai terkelupas, jangan ditarik! Biarkan saja copot dengan sendirinya, karena kalau ditarik tinta tidak akan meresap ke kulit :(


As you can see, hasil akhir dari alisku setelah peel off jadi lebih berisi dan terbingkai! Hasilnya pun so natural, suka banget deh pokoknya! <3

Tips agar sulaman alis tidak mudah luntur, jangan sering-sering memakai skincare yang bisa meng-exfoliate kulit di daerah alis ya karena tintanya akan jadi lebih cepat hilang kalau kena bahan exfoliator terus-terusan.

Selain itu ketahanan sulaman untuk pemilik oily face akan sedikit lebih cepat hilang dibanding pemilik dry to normal face. Jadi jangan salahkan brow artist ataupun tinta yang jelek ya kalau alis kalian hanya tahan 1 tahun, sementara teman kalian yang punya normal skin bisa tahan 2 tahun :’)



Untuk harga dari sulam alis di Bling Studio, mereka memasang harga mulai dari 1.8 hingga 2 juta rupiah. Tapi mereka juga sering mengadakan promo, jadi sering-sering cek instagram mereka ya. Disana juga ada alamat dan contact personnya.

Blingstudio’s instagram : here


Sekian untuk share kali ini. I really really hope this help you guys! Jika ada yang ingin ditanyakan, kalian bisa comment di kolom dibawah ya :)

With the brow artis + studio’s owner. So pretty, isn’t she?!

See you guys on next post, bye !

Xoxo,
Villy