Follow me

Monday, May 20, 2019

Pengalaman Belanja Skincare Korea di Althea Indonesia


Hello guys! Buat kalian yang suka pakai skincare / makeup korea via online, pernah gak sih takut dapet barang palsu? Aku ada solusi nih buat kalian, sekaligus share pengalamanku belanja disana!

Apa sih nama e-commerce nya? It’s called Althea! 


Beberapa dari kalian pasti sudah pernah dengar Althea, mereka sudah mengadakan pengiriman ke Indonesia sejak bertahun-tahun lalu tapi sempat tutup karena ada masalah dengan bea cukai Indonesia.

Lucky for us, sekarang permasalahan tersebut sudah beres dan mereka bisa kirim barang lagi ke negara kita tercinta!


Packaging

Packaging dari Althea sih gak main-main ya, mereka benar-benar aware dengan produk yang akan mereka kirim. Jadi ada box - dalam bubble wrap - dalam plastik yang akan kalian terima! Warna box nya juga lucu banget, pink dengan logo simple dari Althea.


Besar-kecil nya box tergantung dari jumlah dan besar produk yang dipesan. Kualitas box nya pun bagus, jadi gak perlu takut barang akan rusak selama pengiriman.


Barang yang Dipesan

Belanjaanku kali ini full dengan skincare, karena aku sedang rajin-rajinnya rawat wajah, lol.

Yuk kita cek barang apa saja yang kubeli!


Skin1004 Centella Asiatica Ampoule & Cream

Karena salah satu bentuk produknya ada botol kaca, Althea berbaik hati melapisinya lagi dengan bubble wrap. Benar-benar dijaga banget kan. :’)


Untuk keasli-an nya sendiri gak perlu diragukan lagi, karena setelah aku cek semua produk itu 100% ORIGINAL dari Korea!

Aku beli kedua skincare ini karena banyak yang bilang Skin1004 bagus untuk kulit acne-prone, jadi kucoba deh. :p
Price : 309.000 (ampoule) & 305.000 (cream)


Calmia Pure Natural Cotton

Karena Althea juga menjual berbagai beauty tools, aku juga beli kapas untuk stock dirumah.
Fyi, kapasnya ini merupakan high quality cotton pads ya, bahan dan model kapasnya itu mirip dengan kapas dari Laneige yang punya harga berkali-kali lipat diatas Calmia.
Price : 39.000


Nature Republic Chamomile Cleansing Oil

Aku beli cleansing oil ini untuk ritual double (kadang triple lol) cleansing ku.
Size dari cleansing oil ini GEDE BANGET (200ml), jadi bisa untuk setahun ke depan deh!
Price : 170.000



Common Labs Real Jel Vitamin E Mask

Aku dapet kedua masker ini FREE karena sedang ada promo free mask waktu aku checkout. ;p

Masker Vitamin E ini bagus untuk melindungi kulit dari polusi yang ada diluar sana & membantu banget untuk membuat kulit lebih supple.
Price : 44.000 each



Prreti: Perfect Clean Cleansing Tissues

Untuk cleansing tissue berisi 30 lembar, ini murah banget!
Wangi nya enak, gak bikin iritasi & efektif menghapus makeup mu dalam sekejap. :p
Price : 19.000


Ketentuan Belanja di Althea

Nah sekarang kitq bahas ketentuan baru belanja di Althea ya. Untuk website, kalian bisa belanja di in.althea.kr / via app di ALTHEA (android / ios).

Kalau dulu kalian hanya bisa bayar via Doku / CC, sekarang ada sistem COD!
Bagaimana sih cara membayar dengan COD?
1. Total pesanan kalian tidak boleh melebihi Rp550,000
2. COD hanya tersedia di kode pos tertentu
3. Kalian hanya bisa pilih opsi COD lagi jika status pesanan sebelumnya dengan pembayaran COD telah berubah menjadi 'COMPLETE COD'

Sedangkan ketentuan agar barang belanjaan kalian tidak tertahan di bea cukai adalah:
• Maksimal 8 barang per pesanan
• Maksimal 8 per barang per jenis yang sama
• Kalian hanya bisa membuat 1 pesanan per 24 jam
• Maksimal total belanja Rp1.100.000 per pesanan



Info tambahan :
• Menurut kebijakan bea cukai Indonesia, kalian harus memverifikasi informasi KTP kalian di akun Althea kalian
• Data ini akan dikumpulkan satu kali di halaman checkout pada saat pembelian pertama
• Semua informasi yang diperoleh akan disimpan baik-baik dan dienkripsi dan tidak akan digunakan untuk tujuan lain atau oleh pihak ketiga.

Untuk perhitungan ongkir, semuanya dipukul rata dengan biaya 70.000 per pesanan TAPI kalau kalian belanja diatas 300.000, free ongkir menanti kalian kawan-kawan! :D


Cukup mudah kan belanja di Althea? Gak usah takut bakal lupa dengan ketentuannya, karena kalau kalian lupa verifikasi KTP / belanja melewati batas maksimal, sistem Althea akan secara otomatis memberikan notif ke kalian. :)

Semoga membantu ya, ayo belanja Korean Makeup / Skincare bareng di Althea!

Xoxo,

Villy

Wednesday, May 15, 2019

REVIEW Benton Aloe Hyaluron Cream


Hi guys! Welcome back to my blog. I bet y’all is searching for the best cream for your skin , since this is my review post for Benton Aloe Hyaluron Cream lol. I’m so glad they give me a chance to try it since I love their product so much!

So let’s get started!

About The Brand

Benton is a korean skincare that was inspired by and named after the movie ‘The Curious Case of Benjamin Button’ in which Benjamin Button grows younger with time. It may just be a fictional movie, but wouldn’t most people have the same desire to be young again? ;p

Benton desires to restore your skin back to its original healthy condition with healthy recipes, rather than to give temporary effects with harmful ingredients. Also, Benton presents freshly made products by sticking to small batch production.


About The Product

Benton Aloe Hyaluron Cream is - a cream that contains 40% of Aloe Vera Leaf Water and 7-Hyaluronic Acid Complex, that helps to hydrating and nourishing your stressed skin step by step.

It is a white cream with a light and moist texture which can be used at the last step of skincare without stickiness.

All of you can you can use this cream since it’s good for dry skin, oily skin, sensitive skin and skin with a lot of heat, without the burden of harmful ingredients and without oiliness.

The cream smoothly forms a moisture barrier which allows a smooth finish, leaving your skin soft and supple.


Packaging

Benton Aloe Hyaluron Cream comes with white box and green description, same with most of their packaging. And one thing that I like about them is, they’re kindly put the description in english since their brand is much loved not only in Korea, but also the other country like Indonesia.


Benton Aloe Hyaluron Cream has a tube packaging with 50ml of cream in it. Behind the tube, there’s descriptions of directions and expiry date both in korean and english.


Inside the lid, there’s a seal. I really apreciate it since it proves that Benton is really concerned about their product’s hygiene.

Ingredients

Aloe Barbadensis Leaf Water ( 40 % ) , Aqua ( Water ) , Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetyl Ethylhexanoate, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Pentylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Althaea Rosea Root Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Hyaluronic Acid, Betaine, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (200:1 Powder, 200MG, corresponds to 40 % of Aloevera Leaf Juice ) , Arginine , Carbomer , Panthenol, 1,2-Hexanediol, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Xanthan Gum



As you can see, Benton’s Aloe Hyaluron Cream is free of artificial fragrance, coloring, volatile alcohol, PEGs and other controversial ingredients.
It is a dermatologically tested, mildly acidic product which helps fully hydrate and reduce burden for sensitive skin.

And for the main ingredients I’ve mentioned before, I’ll describe it to you below.

-Aloe Vera Leaf Water is made by concentrating Aloe Vera Leaf Juice 200 times and freeze-drying. This allows an extra hydrating sensation of the rich aloe ingredients.

-7-Hyaluronic Acid Complex: 7 types of Hyaluronic Acid with different molecular weights hydrate and protect skin step by step.

  • Sodium Hyaluronate(High Molecule)  Maintains an outer moisture layer on the skin helps moisturize.
  • Sodium Hyaluronate(Middle Molecule)  Helps maintain skins elasticity and suppleness in the inner skin.
  • Sodium Hyaluronate (Low Molecule)  Hydrates fibers in the skin.
  • Hydrolyzed Sodium Hyaluronate  Helps moisture infiltrate into damaged skin quickly.
  • Hyaluronic Acid  Polysaccharides protect skin from the infiltration of harmful external stressors.
  • Sodium Hyaluronate Crosspolymer  Helps maintain moisture in the outer layer of the skin.
  • Hydrolyzed Hyaluronic Acid  Moisturizing factor helps moisturize skin from the dermis and vitalizes.

 

 



Texture and Scent

The cream is free of coloring and fragrance , which means it’s scentless and colorless. You’ll only find a watery white cream, without any scent.

It’s also free of artificial ingredients that help the skin absorb the product, which may cause a temporary white shade. However the cream is absorbed smoothly if you gently tap it NOT SWIPE IT, after a short while.


After fully absorbed, you’ll find your skin becomes smoother and more hydrated. This also don’t leave any stickiness, so I’m religiously using it as a day and night cream. :p


Result

Because it’s only comes as a moisturizer, you won’t find it helps your acne become smaller. However, I fell my skin becomes more hydrated and supple after 7 days straight using it. It also helps to calm my skin redness since it contains a lot of Aloe Vera extract. ^^

Final thoughts

As a fan of Benton, overall I’m satisfied with this new product. If I don’t have any ‘raging acne’ that need a special cream, I’ll use this one as my daily cream.

PRO’S
-Sufficiently moisturizing and healthy moisturizer.
-Don’t leave any greasiness on skin.
Mildly acidic, free of controversial ingredients. (artificial fragrance, coloring, volatile alcohol, PEGs, etc)
-Helps to calm my redness.
-Suitable for all skin types.

CON’S
-it leaves a white shade if you don’t gently tap it to your skin.

So that’s it, hope this post helps you! See you on next post very very soon. Bye!

Xoxo,

Villy